Ny vecka, nya tag!

Helgen har varit supermysig, har spenderat den med syster & bara varit. Vi har fått ordning i mitt pysselrum & suttit där och pysslat lite julklappar :) Var på julskyltningen idag med mamma, tyvärr frös Angelica för hon har vinterskorna på skolan så vi kunde inte hämta dem.. Menmen, det var kul ändå - Blev att vi gick runt lite och kikade på allt & lyckades vinna choklad. Sedan blev det en kolbulle innan vi bestämde oss för att åka hem till mamma och fika lite. Stannade inte så länge för jag var tvungen att åka hem och plugga, så det har jag ägnat kvällen åt!

Imorgon blir det gymmet med Annika igen, sen drar vi hem till mig för att kika på film - Blir nog filmen "My sisters keeper" http://www.imdb.com/title/tt1078588/ eller "Allt för min syster" som den heter på svenska. Den verkar bra men vi får väl se vad vi tycker :)

Har varit lite frustrerad över att jag inte lyckas komma in på min mail, fattar inte vad som har hänt? Jaja, fortsätter det så måste jag skaffa en ny - Hoppas det bara är något tillfälligt och att det löser sig snart! Nu ska jag bara ta det lugnt ett tag, kika lite TV och sedan sova.

Myshelg med syster <3

Hämtade Angelica idag & hon blir här över helgen :) Dagen började med en tripp till stan och lite fika, sedan bar det av hem till Odensala. Har haft myskväll jag & Angelica, kikat film & annat mys. Jag kom på häromdagen att en dag kommer Angelica vara vuxen! Det kom som en chock, haha! Jag undrar hur hon kommer vara då, då när hon inte längre är den där lilla? Jaja, det dröjer några år till ;)

I tordags blev det gymmet med Annika, efter det drog vi hem till henne för hon skulle hämta växelkassa och arbetskläder. Sedan tog vi bussen hem till mig där kvällen spenderades framför tv:n. Mitt i natten gick vi ut med Odin och insåg att Munkboden utanför ICA hade haft inbrott. Lite kul när snuten kom,
Snuten + Munkar = Sant <3

Letar munkar, eller?


Haha, hursomhelst somnade vi gott efter denna händelser & det skratt det medförde ;) Vaknade några gånger imorse när Annika var uppe och förde liv innan hon skulle iväg på jobbet ;) Ikväll var även hennes första kväll på nya jobbet som jag hoppas gick bra, får väl höra det imorgon :)

Får se vad dagen imorgon har att bjuda på, blir iaf mera mys med syster <3


Nu blir det sova, syster sover redan sött sedan länge :) Godnatt!


Minnen, alla dessa minnen!

Har så mycket tankar som snurrar runt, runt, runt hela tiden. Det är skönt att ha sina minnen men jag önskar jag kunde styra dem lite bättre. Det passar liksom inte när jag ska sitta & plugga, jag kan inte koncentrera mig på pluggandet när tankarna smyger sig på. Jag hoppas det blir bättre snart så jag kan koncentrera mig bättre!

Idag vaknade jag rätt sent men var uppe länge igår så det var inte så konstigt. Gav Odin mat, åt lite snabbt och gick sedan ut på en långpromenad med lillen :) Efter promenaden kunde jag äntligen börja gå mot skolan, tar typ 40 minuter och det är skönt att få piggna till innan skolan börjar. Gick förbi Pernilla först med en film som jag lånade av henne förut sedan fortsatte jag upp till skolan.

Hade fysiklabb 2 timmar och efter det gick jag & Marie på gymmet :) Var inte där så länge för jag var hungrig och hon var trött. Men lite träning blev det iaf & mer ska det bli i veckan :)

Saknar syster, hon har varit sjuk några dagar och jag har varit så orolig över att det var svininfluensan eftersom hon åkt in & ut från sjukhus sina första levnadsår med astma & krupp. Men nu börjar hon bli bättre iaf så det känns bra. Hoppas på att hon är frisk till helgen så att hon kan komma till mig och mysa :)

Älskade sötnos för något år sedan hos oss i Sundsvall <3

 

Ska städa upp på mitt pysselrum nu i veckan också har jag tänkt, behöver få ordning någon gång nu! Har inte tid att pyssla längre men det blir väl mer tid framöver hoppas jag.. Ska bli kul när skolan är klar och man har tid för annat också :)

 

Nä, nu ska jag lägga mig en stund framför TV:n innan det är dags att sova. Har mått lite dåligt idag, mått illa & varit trött.. Får ont i huvudet också utan glasögonen eller linser men nu sitter dom iaf på plats ;)

 

Börjar iaf se lite i ansiktet nu att jag lyckats gått ner några kilo, så lite nöjdare är jag nu ;) Pusshej!


Jobb, Skola & Gym

Har sökt lite jobb nu senaste dagarna, hoppas på att få napp så man får lite pengar någongång! Är så tråkigt när alla pengar tar slut direkt när jag betalat alla räkningar, dessutom fick vi en räkning till nu på Odins försäkring så då behövs det verkligen ett extra tillskott i kassan.. Får väl se hur det blir med allt.

Annika ska provjobba i helgen på Restaurang Loftet så får hoppas det går bra för henne & att hon får stanna kvar där :)

Imorgon blir det fysiklabb & sen tror jag det blir gymmet igen :) Ska bli kul att se resultatet till sommaren, har satt det som mål att jag ska må så bra jag bara kan då & vara nöjd med den JAG är. Jag ska inte bry mig om alla andra längre, det är svårt  men jag jobbar på det!

jag har en tro som ger mig tröst och styrka, att vi ska ses igen när tiden tagit slut

Du är inte ensam

Det finns dom som gjort dej illa
Det finns dom som inget vet
Det finns dom som gjort en grej av
att skrika ut din hemlighet
Det finns dom som stal din stolthet
Det finns dom som tog ditt mod
Och dom som ingenting förstod

Dig som ingen känner
Dig som ingen ser
Du som saknar vänner
Och knappt vill andas mer
Hör på mig min kära
Hur ska jag få dig att förstå
Du måste resa dig och gå

Du är inte ensam
det finns nån som går med dig
Han vill att du ska veta
Att han har det som du
Som du

Vägen tom och öde
Gryningsljuset klart
Du står vid busshållplatsen
Och bussen kommer snart
Nu lämnar du allt gammalt
Här tar din barndom slut
Nu tar du steget ut

Och när du har rest dig
Vänd dig inte om
Finns ingen väg tillbaka
Varifrån du kom
Allt dom ville ge dig
har du rivit och förstört
allt dom hade att säga
har du redan hört

Du är inte ensam
Det finns dom som följer dig
Dom vet hur det är
För dom har själva varit där

Det finns nåd för nya världar
Mycket större än den här
Nya skapelser och tider
nåd för allt som blir och är
Och alla deras lögner
Betyder ingenting
Tro mig när jag säger
Skammen var aldrig din

Du är inte ensam
Det finns dom som går med dig
Du är aldrig ensam
det finns dom som följer dig
Du är inte ensam
Det finns dom som vet hur det är
Du är aldrig ensam
dom har själva varit där

Och när du har rest dig
Vänd dig inte om
Finns ingen väg tillbaka
Varifrån du kom

Helgen & sånt

I torsdags kom C hem igen, härligt att få ha honom hemma <3 Mina linser kom så jag fick prova dem, C tyckte jag var ful (haha) men jag trivdes med bruna ögon :) Fick massa hjälp med plugget och så mycket mer hann vi inte med innan kvällen var slut & det var dax att sova.

 

Fredagen ägnades åt att fira Odin som blev hela 2 år, mattes lillfis! Han öppnade massa paket & tyckte det var väldigt kul :) Efter allt öppnande somnade han utmattad på vardagsrumsgolvet & sov gott :) Efter kvällspromenaden gick Odin upp på en rutchkana och for rakt ner i en lerpöl så han fick bada när vi kom hem för att bli ren & fin igen :P

 

Igår fick vi även besök av Madde, Mattias & Grinchen :) Det gick bra med hundarna, Odin ville leka men det ville inte Grinchen så han visade sina pyttetänder mot Odin men det tyckte han bara var roligt, haha! Var kul med besök & vi satt och pratade någon timme innan de for :) Klippte av mig naglarna som jag inte orkar vänta på ska växa ut också! Kvällen blev mys framför TV:n med hela familjen, vi kurade ihop oss på golvet alla 3 och kikade på en film <3

 

Idag åkte vi till Lugnvik för att hämta Christophers mormor innan vi for hem till hans mamma och blev bjuden på god mat, Lax :) Det var supergott & efterätten blev hemmagjord glass, mums! Satt där och pratade ett tag innan det var dax för C att röra sig mot Sundsvall & jobb.. Kvällen har varit rätt tråkig eftersom C åkte men det är så det får vara nu i ynka 2 månader till innan han flyttar hit igen <3

 

Har fört över bilderna från systers tävling förra helgen nu:

 

Hennes söta grupp :)

Älskade lillplutt <3

Lillasyster har blivit stor <3

Jag har alltid sett på Angelica och tänkt att hon är så mycket mindre än mig, det skiljer ju nästan 13 år mellan oss. Och plötsligt har hon blivit stor & jag känner mig gammal, haha! Hon är inte den där lilla tjejen längre som hon var förut, hon har blivit stor nu min lilla tjej. Jag önskar jag kunde skydda henne mot allt, men det går inte. Hon har upplevt & kommer att uppleva sorg, svek & annat dåligt - Och jag kan inte skydda henne mot allt trots att jag vill.

Idag & imorgon tävlar hon, hon är redan på träningen nu innan tävlingen börjar och snart ska vi åka dit och kika! Min lilla tjej har blivit stor och hon blir bara större & större för var dag som går. Det ska blir så kul att se henne tävla i gymnastik, hon är så duktig <3

Jag saknar tiden då hon var liten, när bearnaisesås hette doppidoppi, när Christopher hette Kihoffer, när Joel hette Jolle, när Ulf hette Dusse, när Axel hette Aschla, när jag hette Bellen & var världens stoltaste storasyster. Jag är fortfarande världens stoltaste storasyster men nu heter jag Isaball, haha - Vill aldrig att hon ska bli så stor så jag heter Isabell, men det går inte att stoppa. Oavsett hur mycket jag önskar att hon förblev den lilla tjejen så växer hon & blir stor. Men jag måste erkänna att jag är nyfiken över hur hon kommer att se ut, låta, tycka & tänka när hon blir äldre ;)

Jag saknar när hon var hos mig & Christopher i Sundsvall och vi hittade på massa mys, när Angelica var så liten och satt i barnvagn & vi gick runt på stan. Ja tänk, jag saknar tom när hon & Christopher blev magsjuka och jag tog hand om dem en helg för att de skulle bli friska fort! Tur man har minnena kvar iaf, för det vi har upplevt tillsammans försvinner aldrig <3

Nu ska jag ta en promenix med Odin innan jag åker mot staden för att vara världens stoltaste storasyster och se henne tävla <3

Gym, gym, gym & en suveränt GRYM låt!

Ska in till stan & möta Annika idag & gå på gymmet IGEN, haha! Blir typ 5:e gången på en vecka nu, skönt att vi kommit igång ordentligt med träningen tycker jag :) Speciellt när man ser resultat redan efter drygt en månad, blir mer peppad att fortsätta då ju! Det är faktiskt riktigt kul att träna nu, allra helst när man inte tränar ensam :)

Ska städa lite idag, inte så mycket att göra iofs för mamma hade gjort fint här medan jag var i Sundsvall <3 Men lite småplock finns kvar så det ska jag ägna mig åt. Sedan ska jag plugga också, har tenta igen på fredag så det är lite att göra..

Har förövrigt hittat en superhärlig version av Hallelujah:
http://www.youtube.com/watch?v=TSmVG5IyPes&feature=player_embedded

Jag ryser när jag hör den, så jävla härlig!

Basårsdagar, hotellnatt, dödsfall & Farsdag

Åkte som sagt till Sundsvall med några från klassen i torsdags, kom fram vid 2-tiden och då gick vi raka spåret till Mittuniversitetet för att få lyssna på massa föreläsningar om det ena & det andra. Tiden gick otroligt fort, C kom till skolan efter jobbet och vi lyssnade på en sista föreläsning om astronomi innan det var dags för hotellnyckel-utdelning :)

Efter det gick vi till kårhuset i det otroligt dåliga skitvädret och åt världens godaste lasagne! Drack också en cider jag aldrig smakat förut som var väldigt god den med :) Blev kvar på kårhuset i några timmar innan de flesta tyckte det var dags att röra oss mot hotellet. Tog med mig C för jag ville inte lämna honom igen nu när jag väl var där och hade honom hos mig ;)

Det var en rätt lång, svart väg att gå till hotellet och jag tror nog att de allra flesta av oss var dyngsura innan vi kom fram! Det var skönt att få krypa ner i en hotellsäng och bara värma sig & slippa tänka på regnet utanför! Pernilla ville inte sova i samma rum som mig & C så vi bar in en säng till henne i ett annat rum :)

Vaknade halv 7 morgonen därpå & fick gå med täcket om mig till duschen ute i korridoren. Sedan mötte jag Christer & Mikael som var på väg till frukosten så jag hängde med ner. Fick höra att vissa aldrig kom till hotellet under natten så vi var några som undrade var de hade tagit vägen? Jag brukar aldrig äta frukost men tvingade i mig lite trots allt när det ju ändå var gratis, haha! Efter frukosten kom vi fram till att vi skulle ta bussen ner mot stan igen och precis när vi kom ut åkte bussen så någon viftade & fick den att stanna ändå :)

Väl nere på stan blev det till att sitta och vänta, vi skulle på olika studiebesök så jag & 3 till i klassen åkte till Permobil i Timrå. Det blev några timmar där med föredrag & visningar av verkstad och det var väldigt intressant :) Var rätt trött när vi kom tillbaka in till stan igen så sa hejdå till folket och gick till C's jobb.

Skulle hämta nyckeln till C's lägenhet och det slutade med att jag helt plötsligt blev bjuden på champange för de firade att de fått patent på en grej de har byggt :) Trevlig, trevlig! Efter det ringde jag till Viktor för jag kom på att det var 5 månader sedan vi pratade senast & det slutade med att vi möttes upp & gick hem till Kristian för att spela Buzz. Var väldigt kul att få snacka med dem efter så lång tid och få höra hur de hade det & vad de har för sig nu :)

Efter någon timme mötte jag upp C för att gå och handla, sedan gick vi hem och åt en god middag med micromat, haha! Blev mys framför en film resten av kvällen, Orphan: http://www.imdb.com/title/tt1148204/ vilken var väldigt bra men fruktansvärt hemsk! Jag blev arg över hur elaka folk kan vara & satt mest och kände mig hjälplös över att jag inte kunde hjälpa dem. Men den är helt klart sevärd! Måste säga att tjejen som spelar huvudrollen gör det väldigt bra för att bara vara 12 år :)

Lördagen spenderades med fysik-plugg & lite mer filmtittande, Watchmen: http://www.imdb.com/title/tt0409459/ som var helt okej, kanske lite väl orealistisk för min smak men handlingen var bra :) Sent på kvällen fick C för sig att han ville ha mat så jag kollade om pizzerian nedanför var öppen men eftersom det var kolsvart där antog vi att den var stängd. Blev att jag ringde Mexicana City istället och jag tog en sallad med samma ingredienser som jag brukar ta här i Odensala. Salladen var inte lika god som här men däremot var vitlökssåsen supergod! Skulle gärna kombinera salladen härifrån med den såsen & då få världens godaste maträtt utan tvekan!

Idag vaknade vi rätt tidigt för C hade tvättstugan och det blev en slapp dag med en liten promenad in till stan. Bjöd honom på en Chai latte som han aldrig druckit förut och den blev poppis tror jag :) Sedan gick vi förbi hans jobb och kikade lite innan vi fortsatte hemåt igen. Tog tåget hem vi 18 och gick till C's mamma när jag kom fram, lekte lite med katterna och fikade lite innan Sebastian skjutsade hem mig :)

Så nu ska jag mysa med Odin som jag har saknat hela helgen och sedan sova, imorgon blir det först skola & sedan ska jag möta upp Annika & mormor på stan. Ska kika lite innan vi går till gymmet, känns så härligt att jag har kommit igång igen med det. Sist vi var där vägde jag mig, har tränat där i drygt en månad nu och tappat 3 kilo så jag är nöjd - Nu ska det bara fortsätta i samma riktning så blir jag glad :)

Idag är det farsdag också, vilket påhitt! Det är inte kul när man får höra om farsdag hit & farsdag dit när man inte har någon pappa att fira i livet. Fick ett sms från halebop där det stod att jag inte skulle glömma att gratta pappa på farsdag, inte glömma ringa honom. Hur lätt är det då på en skala? Jag vill inte ha massa erbjudanden om vad man ska ge till pappa på farsdag för det kommer jag aldrig mer att kunna göra..

Fick också ännu ett hemskt samtal i förrgår, ännu en ängel har försvunnit från vår Jord - vila i frid Sven <3

Lilla, lilla älskade Elsa <3

I måndags mötte jag Annika på stan efter jag hade slutat skolan, vi hade väldigt kul i 2 timmar där vi satt i korvvagnen :P Kom inte så mycket kunder så hon fick sluta tidigare och då skulle vi på gymmet. När vi kom dit insåg vi att det var bokat fram till kl. 16 så vi hade 2,5 timmar att hitta på något annat. Vi bestämde oss för att ta en promenad upp till Björkbacka där moster Elsa bor. Sagt & gjort, så blev det!

Hon var så söt lilla Elsa, hon blev så glad när vi kom :) Men hon glömde hela tiden bort vilka vi var så vi fick tala om det flera gånger. Men egentligen spelar ju det ingen roll, huvudsaken är ju att hon blev glad och det blev hon oavsett om hon visste vilka vi var eller inte. Hon var så söt, hon var arg över att hennes man hade stuckit utan att ens lämna ett meddelande! Då har man inte hjärta att tala om för henne att han dog ju för flera år sedan..

Elsa skulle även tala om för sina föräldrar att hon hade haft oss, två små sameflickor på besök - Då har man heller inte hjärta att säga att dom ju dog för länge, länge sedan.. Lilla älskade Elsa, hon är så liten. Söt, liten & kort med små, små händer <3

Vi hade lite svårt att höra vad hon sa till & från, först tänkte jag att herregud vad otydligt hon pratar nu sedan sist jag var här! Men sedan insåg både jag & Annika att hon pratade ju samiska! Hon sade saker och tittade på oss, måste ha sett attvi inte förstod och sade då samma sak på svenska :) Vi fick lära oss lite & det är så kul att få en liten smakbit av hur vårat liv hade kunnat sett ut, hur vi hade kunnat prata & levt.

Elsa har så många historier att berätta, så mycket kloka saker att lära oss - Hon är ju trots allt snart 100 år! Hon är så lycklig över att jag lånade hennes kolt, alltså sameklänning, när jag var tärna på mammas & pappas bröllop. Hon ser det fina i allt, det fina i livet & vad det har att erbjuda. Jag vill bli en sådan kvinna som Elsa, hon är stark.

Tyvärr har ju åldern börjat ta ut sin rätt, hon klarar sig inte lika bra ensam som tidigare. Hon ser dåligt, går dåligt och behöver hjälp för att klarar vardagen. När vi skulle gå efter 2 timmar hände en liten olycka så det var bara att ta av jackor & skor och byta kläder på henne. Söta, söta Elsa - Hon var så tacksam över att vi var där, gijtto!

Vi lovade att vi snart skulle komma tillbaka och hon log, det värmer att få göra en gammal människa lycklig. Bara genom att vara där, titta, lyssna & prata. Hon var bekymrad över att hon inte hade kaffe att bjuda på men vi sa gång på gång att det inte var någon fara, vi behövde inget kaffe. Hon undrade också hur den fina hunden hade kommit in i hennes rum, han såg så godtrogen ut! Men det var ingen hund där, hon ser saker som inte finns. Men vi tänkte att ingenting blir bättre av att säga åt henne om hon tror saker som inte stämmer, utan vi höll bara med. Vi lovade Elsa att vi ska lära oss samiska, vi är stolta över vårt ursrung och vill vet mer om det. Hon berättade att det är sydsamiska hon pratar, det är bra, för det finns sådana kurser på flera universitet här i Sverige :)

Idag ska jag in till stan igen & möta Annika efter hon varit på arbetsförmedlingen, då blir det gymmet igen! Är så pepp på det nu, fan vad kul det är och vad fräsch man känner sig efter ett pass! Ska iväg på lantmännen & köpa hö också, kaninisarna ska ju vara själv hela helgen.

Åker med klassen till Sundsvall imorgon vid 11-tiden, har lite föreläsningar där & ska bli bjudna på middag på kårhuset :) Stannar över helgen hos C, var egentligen meningen att man skulle åka tillbaka hit till Östersund på fredag men det skippar jag ;)

RSS 2.0