Batteribyte

Lovade C för någon vecka sedan att jag skulle fixa batteribytet i bilen som behövdes göras, lättare sagt än gjort. Han var tveksam om vi skulle låta verkstaden ta hand om det eftersom det inte såg ut att vara så lätt att komma åt batteriet i motorrummet. Jag sa att det skulle jag fixa så vi köpte ett batteri som C laddade upp & som sedan stått ett tag. Häromdagen bestämde jag mig för att på lördag när Emma somnat mitt på dagen ska det bli gjort. Jaha, så jag läste på hur man skulle gå tillväga, skruva bort massa kåpor, ta bort luftfiltret osv. Tog iaf tag i det direkt när Emma lagt sig & jag tänkte att jag skulle flytta bilen från carporten så jag skulle ha både mer ljus & mer plats. Men då gick ju inte det för precis idag så slutade det gamla batteriet att fungera så bilen gick inte att starta.

En kille från ett gäng som brukar meka med olika bilar i carporten bredvid våran kom direkt & frågade om jag behövde hjälp att ladda batteriet när bilen inte gick att starta men det behövdes ju inte eftersom jag ju faktiskt - som tur var! - skulle byta batteriet precis just idag, tur var väl det! Iaf så gick det väldans bra, kände mig dock lite dum när jag stod med en tjock handbok & läste vad jag skulle skruva bort medan han kollade.. Hur som haver så gick det bra & jag fick till det helt själv. Dock kom han fram igen för han tyckte väl jag såg lite bortkommen ut med handboken i högsta hugg så han fick göra grovjobbet, flytta det tunga batteriet & lyfta i det nya. Men nu är det klart & bilen går som aldrig förr, känner mig stolt över att jag faktiskt lyckades ;) Var ju lite lättare när vi hade vår kära gamla Bettan, en Volvo 740 som inte alls hade massa grejor man behövde skruva loss för att komma åt batteriet.
 
Emma sover som sagt & när hon vaknar ska hon få hjälpa mig med maten om hon vill. Igår var hon riktigt duktig & gick utan blöja nästan hela dagen, bajsade på pottan för första gången & hon blev så glad när vi berömde henne. Stora tjejen nu ju! Samma idag, ingen blöja på hela förmiddagen & inte en olycka på golvet :)

Alla ♥ dag

Ja då var det snart slut på denna veckan, fortsätter mitt jöbbsökande utan resultat än så länge. Fått några få mail från ställen jag sökt men då har det antingen varit tack för att jag sökt eller mail om att tjänsten gått till någon annan. Nu har jag ju inte sökt så länge men jag hoppas jag hittar något snart så jag får in lite pengar, har inte haft företaget rullande nu eftersom jag måste lägga ner för att kunna få stöd från ams när ungdomsgarantin sätter in om jag inte lyckats hitta något innan dess. Hade tur att jag inte hunnit fylla 25 än för då hade jag inte skrivits in som ungdom, alltid något att luta sig mot ifall jag inte hinner få ett jobb innan maj.
 
I fredags firade vi alla ♥ dag efter att Emma hade somnat. For iväg på eftermiddagen & köpte lite vin, öl & fixade ostbricka framför en film - mycket mysigt ♥ Såg en jätterolig film "Horrible Bosses" och jag skrattade nästan hela filmen igenom, helt klart en sevärd film för er som inte har sett den!
 
Emma pratar allt mer här hemma, hon är så duktig & hjälper till med allt. Djuren kollar hon varje dag, kikar så de har vatten & om kaninerna har mat. Saknas något kommer hon med vattenflaska/matskål för då ska det fyllas på, gullunge ♥ Hjälpa till med maten har hon börjat vilja göra också, står gärna på en stol bredvid mig & vill prova allt som jag gör - Gärna provsmaka lite också medan vi skär grönsaker osv :) Är så oerhört lycklig över att vi fått en sån fin liten pigg & glad tjej, hon förgyller verkligen mina dagar!
 
Vi var ute en sväng häromdagen så Emma fick leka lite i lekparken, har varit dålig på att gå ut i vinter så det tyckte hon var kul! Hon skrattade så hon tjöt när hon gungade & skorna rörde vid snön. Vi avslutade lekandet med att ligga i den stora gungan på gården utanför en stund & då låg hon alldeles tyst & stilla, vi njöt nog lika mycket båda två ;)
 
C jobbar på som vanligt, ser honom inte så mycket förutom när vi äter & en stund innan Emma ska sova då han kommer ut för att umgås med henne innan vi nattar. Värmer så gott i hjärtat när vi lagt henne & man får en slängpuss & ett "datti datti". Älskade underbara unge ♥
 

Otrött unge ♥

Emma har äntligen somnat, häromdagen ville hon inte sova så hon var vaken till klockan ett på natten - dock var hon i sängen hela tiden men gjorde allt för att hålla sig vaken. Trodde det skulle bli lika ikväll, hon sjöng, dansade & lekte & tiden gick. Hon var upp en sväng när C tog en paus i jobbandet också, hon har ju kommit på hur man klättrar ur spjälsängen nu så då skulle hon få igång oss också. Vi dansade & lekte lite innan C skulle fortsätta jobba & då fick hon lite mera välling för att förhoppningsvis somna. Men nej, det dröjde tills för en stund sedan innan det blev tyst på rummet så nu sover hon äntligen!
 
Idag har vi inte gjort så mycket jag & Emma, jag vaknade med sån smärta i nacken/höger skuldra igår så jag knappt kunde röra armen & det sitter i idag också. Jäkla bäddsoffa som gör att man känner sig mörbultad varje morgon! Vi ska ta & kika på en säng istället, även fast vi inte har ett sovrum i nuläget så får vi kasta bort den där elandiga soffan som varken är skön att sitta eller ligga i. Så då blir det säng i vardagsrummet istället tills vidare, längtar dock till större så vi kan ha ett eget sovrum igen.
 
Snart är det alla hjärtans dag också, har hintat lite till C om vad jag skulle vilja ha så får väl se om han fattat vinken detta år - har ju gått bet alla tidigare år så mina förhoppningar är inte sådär jättehöga, haha ;) Pysslade lite med Emma i helgen, vi har målat & grejat. Jag målade lite stämpelmotiv så jag kan ta & pyssla ihop lite kort någon dag, dock gick hälften av motiven åt efter att jag var nöjd med dem & Emma tyckte de skulle ha lite mera färg. Blev några streck här & där och hon var mycket nöjd medan mamman var mindre nöjd. Kul är det iaf att kunna sitta & pyssla med henne, vi satt nästan en hel dag & bara målade :)
 
Nu blir det lite filmmys med C innan vi ska sova ♥

RSS 2.0