Black Friday!

Man skulle ha varit i USA nu när thanksgiving & black friday varit, har satt upp det som ett av mina mål i livet - Någon gång ska vi åka dit, så är det bara!

Har haft en lugnt dag tillsammans med Emma idag, inte en enda order att packa så blev inget jobb på hela dagen.. tyvärr, men dock skönt att kunna njuta av en hel dag med mitt underbara lilla hjärta ♥ Sökt lite fler jobb denna veckan, hittat några deltidsjobb & det skulle fungera fint så jag får umgås med familjen & ha företaget igång samtidigt.
 
Var även iväg & tog nya prover på sköldkörteln idag, fick veta i början av veckan att proverna jag tog i januari (!) var helt åt skogen men ingen har sagt att jag ska justera medicinen så det har jag inte gjort utan kört på samma dos sedan dess. Jag har funderat över varför jag skulle äta så låg dos nu helt plötsligt men det är lätt att lita på vad läkarna säger utan att ifrågasätta. Får bli slut på det nu, kommer fråga om allt så jag vet exakt hur de tänkt så jag vet till 100% att jag äter rätt dos!
 
Imorgon kommer Malin hit på en pysselkväll, hon kommer vid middagstid så vi kan pyssla när Emma lagt sig så jag kan fokusera på det jag gör ;) Vi ska göra pizza, har gjort egen pizzasallad idag som blir underbart god! Sedan skulle jag förbereda pizzadegen för jag tycker den blir mycket lättare att baka ut om den legat över natten. Började göra degen efter receptet, tycker degen känns lite väl blöt & kommer till punkten "tryck små gropar med fingertopparna & sätt ner oliverna" ? Åh, då har jag tagit fram det rätta receptet men följt ett annat så det blev en omgång focaccia också, haha!
 
Jaja, så kan det gå :) Inte lika kul som något jag lästa på fejan för en stund sedan. En jag känner i Östersund skulle ta bussen så hon tar sin påse & går mot bussen. Medan hon går tycker hon att det luktar konstigt till & från. Hon kliver på bussen & sätter sig tillrätta, ska ta upp sin snusdosa ur påsen för att ta sig en snus & inser då att hon istället för påsen med sina grejor tagit en soppåse! Hahaha, jag skrattade seriöst så jag grät när jag berättade för Christopher vad som hänt :D Såna saker som man kan skratta gott åt länge, ingen skada skedd men sån jäkla kul grej att göra fel!
 
Emma sover sedan någon timme tillbaka så jag ska bara fortsätta att ta det lugnt inför morgondagens pyssel. Var på 1½ årskontroll i onsdags med Emma, hon följer fortfarande sin egen viktkurva under snittet men har börjat skjuta i höjden. Tror hon har Christophers gener, skönt om hon slipper mina viktproblem. Jämförde min & Emmas vikt/längd när jag var i samma ålder, jag vägde 15kg & var 75cm lång medan Emma väger 11kg & är hela 83cm lång :) Gissar på att hon växer om mig i tonåren ;)

Heldag på Birsta!

Har spenderat dagen på Birsta jag & Emma tillsammans med Malin idag. Var in i varenda butik & kikade, julklappsletande på hög nivå! Riktigt kul var det att komma ut & göra något annat, blev trött efter allt springande i affärerna & när vi kom hem ville Emma lägga sig direkt. Hon somnade som en stock :)
 
Har julpyntat här hemma i helgen, lite tidigt kanske men vill att Emma ska hinna få in julkänslan ordentligt ;) Ska hämta granen i Östersund nästa gång vi åker dit i december så det är den som saknas nu bara. Hittade klappar till syster & Christopher idag, ska beställa till mamma nu ikväll också efter vad jag & Angelica kom överens om sist hon var här. Ska hitta på något mer till C & har även någon fler idé om vad Angelica ska få sedan är det bara Emmas klappar kvar men det fixar jag & Christopher senare :)
 
Köpte lite jul-te när vi ändå var iväg idag också, har tjuvsmakat redan & det var riktigt gott :) Köpte en te-sil i samma veva så C kan dricka utan att få massa "skräp" i teet som han slipper irriteras över ;)
 
På onsdag är det dags för 1½ årskontroll för Emma, spännande att se hur hon ligger till på kurvan nu eftersom hon legat under viktmässigt hela tiden förut. Misstänker att hon följer sin kurva fortfarande & hoppas hon inte droppat ned viktmässigt. Äter gör hon ju, hon älskar mat men rör sig så otroligt mycket hela dagarna så liten är hon minsann ändå! Vaccineras ska det tydligen göras också, huvva det gillar inte mamman! Tror C får ha henne i knät denna gång, vill inte att Emma ska bli rädd för att hon känner av att jag är det..
 
Förra veckan blev Odin 6år, vi tog en tur in till stan så Odin fick gå på varenda gata, genom varenda gränd & nosa. Sedan var vi in på Arken Zoo också, där fick han välja godis & ben som han ville. Hittade även en julkalender för hundar med hundgodis i varje lucka så den tog vi! Slutade med en 500ing för allt Odin ville ha, jaja han får inte presenter så ofta så nu fick det bli så! Trött var han iaf när vi kom hem efter allt strosande & nosande i stan :)

Får se när vi åker till Östersund, början/mitten av december blir det iaf. Sen ska vi väl ner till Sthlm till nyår, Odin får ta in på hotell under tiden för mamma kan ju inte ha honom mitt i flytten till nya lyan. Sen får vi se vad det nya året bjuder på, hoppas på mycket glädje :)

Farsdag

Grattis alla pappor på farsdag, speciellt till min egen pappa trots att han inte finns med oss längre ♥
 
Började dagen med att jag & Emma smög upp & bakade en tårta till Christopher, det blev en blå tårta dagen till ära. Emma provsmakade både tårtbotten & godis innan den var klar. Själva tårtan ville hon inte äta för grädde är ingen favorit. Emma gav honom en teckning hon spenderade två timmar med att rita igår, mycket genomtänkt present ;)
 
 
Resten av dagen har bestått av lek & bus, Emma har som vanligt sprungit omkring & dragit fram alla leksaker. Böcker blir roligare & roligare, böckerna från bibblan är de som gäller just nu. Emma rotade bland mina saker & hittade en bild på pappa & Angelica från när hon låg på prematuren. Hon pekade på Angelica & sa "Bäba" tror hon snappat upp det just för vi läser flera böcker som handlar just om Bäbis. Hon kan vissa sidor i böckerna, vad Bäbis säger & gör. Sötnosen ♥
 
Tiden går så otroligt fort, nyss hade jag en liten knodd på armen som inte kunde annat än skrika, äta & sova. Nu yr hon omkring överallt & lär sig nya saker hela tiden!
 
Har börjat kika runt efter något extrajobb för att dryga ut kassan också, hittat några intressanta så vi får se vad som händer. Längtar till julen nu, bara 6 veckor kvar. Vi ska fira jul här i Sundsvall i år, första gången på flera år som vi ska pynta & fixa hemma hos oss :) Blir kul att se vad Emma tycker om granen & allt sedan, hon minns ju inte förra julen eftersom hon var så liten då. Blir mysigt att fira jul nu när Emma är större :)

Tiden går..

Var ett tag sedan jag skrev något nu, har hunnit med en hel del under dessa veckor. Vi har campat i Härnösand några dagar, hittade en husvagnsparkering på gångavstånd från centrum som dessutom var gratis där vi stod. Supermysigt ställe med utsikt över stan & hamnen som var rätt tom på båtar nu inför vintern. Vi strosade omkring i staden & njöt, dock var det rätt kallt så vi var inte ute i många timmar innan vi återvände till husvagnen & mös med film & godis :) Emma sov på överslafen i vagnen nu också så vi fick dubbelsängen under som är skönare än sängen fram. Dagarna innan vi åkte byggde jag & Christopher ihop ett litet "staket" med grind som hindrar Emma från att dunsa ner i golvet & det fungerade fint. Hon tyckte det var både roligt & mysigt att sova där uppe, när hon la sig på kvällen klättrade hon själv in & la huvudet på kudden & drog täcket över sig ♥
 
Har även fått upp en spegel i hallen, den är just nu träfärgad så jag kanske tar & köper färg sen någon gång för att måla om den, eller så får den vara så som den är - har inte riktigt bestämt mig än. Sen har jag tagit fram en gammal vit, sliten spegel som jag slipat & gjort ännu mera sliten som mamma ska få. Antingen till hennes fiskarstuga i Valsjöbyn eller till nya lägenheten de ska flytta till efter nyår. Blir nog riktigt fin med lite ljuslyktor på den lilla hyllan som sitter fast undertill på spegeln!
 
Fick virke över när vi byggde Emmas inte-trilla-ur-sängen-i-husvagnen-grej så jag ska nog ta & bygga ihop ett skoställ då vi saknar ett i hallen. Behövs nog 2-3 våningar till alla dessa skor som ligger överallt.
 
Pysslat har jag också tagit mig tid att göra, Har fått till fem kort denna veckan & fler ska det bli :) Superkul nu när inspirationen flödar & Emma kan pyssla hon också så mamma kan fixa sitt trots att Emma är vaken ;) Nu idag står städning på schemat, sen ner & skicka ordrar lite senare.

RSS 2.0