Allt fixat inför Julafton!

Nu är allt klart, granen är klädd, paketen ligger under den & väntar på att öppnas. Jag & Emma bakade pepparkakor & lussebullar i förrgår, julköttbullarna är färdiga & kylen är full med julmat. Skinkan tyvstartade vi med redan igårkväll ;) Supertaggad inför julafton nu, ska bli så kul att se Emma öppna sina paket! Hon har ju hängt med när vi handlat så en del grejor har vi redan sett att hon gillat men hon är ovetandes om att grejorna följde med oss hem ;)
 
Fick världens bästa julklapp av Christopher innan vi åkte till Östersund sist också, utöver julbordet fick jag äran att välja tvättmaskin & tumlare så nu slipper jag tvättstugan på gården som man måste boka minst 1 vecka ibland 2 veckor innan! Superskönt att kunna slänga i en tvätt när det behövs :)

Sebastian är här, Emma har börjat kalla honom för "Datta" & det kommer lite nya ord varje dag nästan, jättekul! Imorgon blir det uppesittarkväll hos Malin & Per, ska bli mysigt :) Mamma kanske kommer förbi en sväng över dagen också för att överlämna paket, annars blir det i mellandagarna. Idag står städning på schemat, är inte så mycket kvar så det är skönt.
 
Den 30:e åker vi till Stockholm för att fira nyår med Christophers släkt, längtar efter den goda maten de gör! Helt annan mat än vi själva gör :) Hoppas de har Baklava i år också, förra året var jag så mätt att jag inte orkade men ska äta lite mindre mat så det går i lite i år isåfall ;)
 
Vi kommer hem den 3:e igen, sen har jag tid hos tandläkaren för en ny rotfyllning den 7:e. Förra rotfyllningen verkade lyckad men tyvärr har jag fått ondare & ondare sedan dess & nu är det lika ont som innan den gjordes. Inflammationen har blossat upp igen så det är bara att börja om från början.. När det är klart ska jag & Emma åka till Östersund igen & hjälpa mamma med att få ordning i nya lägenheten som hon får den 1:a :) Stannar nog ca 1 vecka där  så vi hinner få ordning på allt.

Julbord!

Igår fick jag min julklapp i förtid av Christopher, blev bjuden på julbord eftersom det är en av mina favoriter! Emma fick också testa på men hon petade mest bland grejorna, tog sig ett smakprov då & då men verkade inte tycka det var så speciellt. Nåja, hon blev nog mätt tillslut iallafall - kanske blev lite för mycket valmöjligheter så hon inte visste var hon skulle börja bara ;) Efterätten gick ner utan problem dock.

Just nu håller jag på att ladda upp ett hundratal bilder för att beställa hem, ska sätta in en del i babyboken & några ska ges till släkten som önskat bilder på Emma :) Ser fram emot julen, ska baka lite lussebullar någon dag framöver, Emma ska få pova på också. Sen ska jag göra julköttbullar också tänkte jag, det var så gott när jag & pappa gjorde det för några år sedan & jag har längtat efter dessa köttbullar sedan dess men det blev inga fler gjorda, förrän nu snart då!
 
Har skapat julkort för fulla muggar här i dagarna så det ska skickas iväg till släkten också, hade velat göra till alla vi känner men hinner inte med att skapa till alla så får bli de närmaste. Resterande släkt/vänner önskar jag såklart en god jul även utan julkort ;)
 
Nu har snön äntligen kommit på riktigt, har ju snöat flera gånger men den har ju försvunnit lika fort igen. Den här gången ligger nog snön kvar & det gillar jag, ingen jul utan snö! Ska nog gå ut med Emma senare så hon får leka lite i snön, hon provkände på den igår & tyckte den var kall! Får bli med rejäla kläder idag så hon kan leka utan att frysa, dock fryser jag om fötterna för mina vinterskor sa tack&adjö när vintern tog slut förra gången så nu har jag bara gympadojjor! Får bli nästa inköp, saknar mina varma sköna vinterstövlar när jag går långpromenader med Odin.
 
 

RSS 2.0