Vår lilla skatt ♥

Herregud vad tiden går, nu är vi i v.33 & bebis ankomst närmar sig med stormsteg! Så spännande ♥ Längtar som en tok! Vi har börjat gå på föräldra-träffar där vi träffat andra blivande förstagångsföräldrar i vår ålder, har varit 3 träffar hittills & det är tyvärr bara 1 gång kvar nu på måndag. Det är kul att träffa andra & kunna ventilera lite tankar & funderingar som vi har, tror vi är 8 par totalt i gruppen. Vi har sett olika förlossningar på film (vilket var lite skrämmande) & lite andra grejor om första tiden hemma, amning osv.

Jag är egentligen inte rädd för själva förlossningen, tror att det går bra bara man försöker slappna av så gott det går & låta kroppen göra sitt - Den är ju byggd för det här! Däremot är jag rädd att något ska hända bebis, känns som vi har massa odds emot oss! Först är det min blodgrupp, är ju Rh-negativ så jag måste få en spruta direkt efter förlossningen för att inte bilda antikroppar för då kommer jag inte kunna få fler barn i framtiden. Är lite rädd att jag ska börja bilda antikroppar innan bebis är född, skulle det hända stöter min kropp bort bebis & jag vet inte om den överlever då.

Sedan har vi problemet de upptäckte för ett tag sedan, streptokocker-bakterier som jag har. Pga att de kan överföras till bebis under förlossningen & göra att den eventuellt inte överlever så kommer jag behöva ha dropp med antibiotika under förlossningen. Jag har varit superorolig över den biten men som tur är så är risken minimal enligt min BM att det överförs bakterier till bebis nu när de vet om det redan i förväg & hinner ge mig antibiotika innan det är dags för förlossningen. Skönt! Men ändå är det mycket tankar som flyger & gör att jag är orolig.

Kan nog nästan säga att jag redan älskar detta lilla knytte, denna lilla tjej eller kille som puffar & buffar där i magen. Denna lilla älskade bebis som gjort mig illamående, gett mig krämpor, bristningar & sura uppstötningar. Trots allt detta är jag så glad ♥ Har hört massor av folk säga att man inte vet vad kärlek är förrän man får upp sitt nyfödda lilla barn på bröstet första gången och jag kan absolut tänka mig att det är helt riktigt!

Kan inte föreställa mig hur underbart det kommer att vara att få möta vårat lilla barns stora ögon, se hur den lilla ser ut, om den har mörkt hår & bruna ögon efter pappa Christopher eller om den trots allt blir blond & blåögd som mig ♥ Ska bli så underbart att få träffa den här lilla som är inneboende inuti mig, nu är det bara drygt 7 veckor kvar.

Till helgen ska vi åka till Östersund för att hämta en vagga & kläder osv som vi har i förrådet, jag vill få iordning det mesta eftersom man inte kan veta till 100 när bebis bestämmer sig för att komma ut, det kan ju i princip ske redan inatt! Eller iaf någon gång kring v.37 även om det är ovanligt när det är första barnet.

Har fullt upp med plugg nu & kommer ha det ända fram till bebis föds, går på föreläsningar med Christopher också, en matte statistik-kurs som är den allra sista han haft släpande efter han pluggade till civilingenjör. Det betyder alltså att han får ta ut sin examen i sommar om han fixar den här sista kursen nu :D

Nu ska jag ta & vila lite, är så superdupertrött nu flera gånger om dagen, också tack vare min lilla knodd i magen ♥

Skisstävling i mars!

Sist jag var hos Malin kollade vi runt efter lite tävlingar eller utmaningar för att få lite fart på inspirationen, hittade en skisstävling hos Lillblomman som jag gillade. Det här blev mitt resultat:

 

 

Ett grattis-kort i vintage-stil till mamma som fyller 45år den sista mars :)


Tentan avklarad!

Fyfan vad skönt det är varje gång man gjort en tenta & får belöningen att bara slappa resten av dagen! Matte D-tenta var det idag, gick bra kändes det som :) Direkt efter tentan satt jag några timmar utanför & snackade med några i klassen, sedan åkte jag bussen in till stan med Christoffer som skulle hem han med. Alltså inte min Christopher utan en kille i klassen ;)

Sedan mötte min Christopher upp mig i stan & vi åkte till Kvantum för att storhandla. Så nu är kyl/frys/skafferi fyllda igen :) Blir en slapparvecka nu innan Matte E drar igång på måndag! Nu ska jag fortsätta att göra ingenting, så jävla härligt ;)

Några underbara dagar i Östersund

Tog med mig Odin & åkte till Östersund i fredags morse, mamma & Reijo mötte upp oss på stationen & sedan gick jag & mamma en sväng på stan. När Angelica Slutade skolan tog vi samma buss som henne hem, hon blev lite chockad när jag klev på för hon visste inte att jag skulle komma :)

Har fått massa god mat & bara kunnat koppla av & mysa med familjen under dessa dagar. Men igår var jag tvungen att åka hem igen för att kunna plugga extra inför tentan jag har på måndag så nu är det fullt upp igen!

Bebis lever om som aldrig förr, har hunnit bli 40cm redan lill-plutten ♥ Både mamma & Angelica fick känna sparkarna nu i veckan, de har ju hunnit bli bra mycket kraftigare sedan jul ;) Börjar bli väldigt jobbigt att ta sig fram, magen är i vägen hela tiden & kläderna sitter trångt!

Nu blir det middag strax för C har äntligen slutat jobba, han lär väl fortsätta jobba efter maten men får ju en liten stund innan med honom iaf ♥

RSS 2.0