Flyttstäd & Besiktning

Emma är inte helt hundra ännu men på bättringsvägen, säkert helt frisk efter helgen. Däremot har förkylningen tagit om på både mig & Christopher IGEN, tredje gången under 1½ månad nu! Men dock ganska lindrigt, lite halsont & snuva så inga större problem egentligen.
 
Igår kom mamma hit till Sundsvall, vi hämtade henne på centralstationen & sedan skjutsades jag till Nacksta där jag spenderade dagen med att flyttstäda. Vid 16-tiden var jag klar & då blev jag hämtad så då käkade vi middag allihopa. Mormor hade skickat älgskav, mums! ♥
 
Vid 20 åkte mamma hemmåt igen & vi ägnade kvällen åt lite jobb innan vi mös framför en film, "Hypnotisören" med Persbrandt i en av huvudrollerna. Väldigt bra film måste jag säga!
 
Imorse klev jag upp tidigt för att hinna med lite jobb innan vi skulle åka till Nacksta igen för besiktning av lägenheten. Det gick bra, fick en biobiljett för det var så bra städat ;) Efter det åkte vi till Birsta & köpte lite grejor till Emmas säng & även en varm overall på Polarn o Pyret. Så nu kan kylan slå till när den vill, Emma är redo ♥
 
Ska stryka gardiner som mamma hade med sig till Emma igår, mina gamla med lilla sjöjungfrun på ;) Så de ska upp för att få lite färg i Emmas rum. Ska fixa lite med allt möjligt här hemma, lite småplock här & där innan det är dags att jobba lite till igen.

Sjuk skrutt ♥

Våran lilla tjej är förkyld med allt som hör till - Feber, hosta, rinnande näsa, ont i halsen osv. Har inte blivit mycket sömn senaste 2 dygnen för hon vaknar minst en gång i timmen & gråter. Hoppas hon är piggare imorgon, det var några timmar sedan febern visade sig så den är förhoppningsvis borta nu. Värst är väl att hon inte vill äta eller dricka, någon tugga går bra men inte mer. Flaskan vill hon inte ta, likaså nappen. Sötpluppan våran ♥
 
Imorgon har vi tänkt att vi ska hämta det sista i gamla lägenheten, sedan är det bara alla grejor i Östersund kvar, får se när vi har tid att åka dit! Nu ska jag passa på att sova innan Emma vaknar nästa gång, godnatt!

Ännu ett nytt hem!

Var som sagt iväg & kikade på en lägenhet i Skönsberg i måndags, var inte så fint skick på den men det hade kunnat fixats enkelt med lite nya tapeter osv. Dock hade de "glömt" att nämna att det ska ske stambyte inom en snar framtid, något som inte kändes sådär jättelockande. Skulle bli utan toa & kök i flera veckor, eventuellt månader så nej - Vi tackade nej!
 
Istället var vi & skrev kontrakt igår på en lägenhet i Granloholm, också en 3:a & i fint skick faktiskt :) Klart det alltid är smågrejor man hade velat haft bättre men den är nog fixad med för inte allt för längesedan ser det ut som. Det enda som inte är bra egentligen är badrummet, men där spenderar man ju inte allt för mycket tid om dagarna - Dock fanns badkar, något som jag längtat efter!
 
 
Planlösningen är inte lika bra som den i Skönsberg men det kommer nog bli bra ändå ;) Jag & Emma ska fortfarande dela rum, men det blir nog mest hennes grejor där inne ♥
 
Vi började flytta in lite grejor redan igår, tog två vändor med bilen så vi fick med oss köksgrejor, bord, kläder & en del småplock. Idag ska vi ta någon vända till & imorgon är det tänkt att vi ska flytta möblerna, har ju inte så mycket möbler här i Sundsvall så det bör gå rätt fort. Sedan kommer mamma hit nästa onsdag & passar Emma medan jag flyttstädar är det tänkt, så är besiktningen av lägenheten på torsdagen.
 
Det här känns riktigt bra, har så mycket idéer på vad som ska fixas! Men det får göras lite i taget, huvudsaken är att vi nu har ett riktigt hem.
 
 

Nytt hem snart!

Har ägnat de senaste 2½ månaderna åt att försöka hitta bostad, lättare sagt än gjort! Har ringt runt till alla fastighetsbolag, både här i Sundsvall & Östersund, pratat med kommunen, skrivit till masssa folk på blocket osv. Kan ju inte säga att man fått mycket hjälp av någon, det är definitivt inte så som många sagt att man får hjälp när man har barn. Tyvärr tror många det & jag har fött höra hur många gånger som helst att "det är lugnt, ni har ju barn" Men nog om det, jag fick tillslut till ett möte med en kvinna på Mitthem & efter många om & men fick vi rätt till förtur så på måndag ska vi kika på en lägenhet i Skönsberg :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En trea som ni ser, den är på 80kvm. Balkong var nästan ett måste så jag kan ha kaninerna där, blir så mycket damm när man har tre kaniner så jag vill inte utsätta Emma för det i onödan, dessutom mår de bättre utomhus så länge det inte blåser & buren skyddar mot eventuell vind. Gillar planlösningen & hoppas den ser bra ut!
 
Fick inte komma tidigare än måndag & kolla för det var en hel del som skulle fixas sedan de förra hyresgästerna bodde där, vad det innebär har jag ingen aning om men vi ser ju på måndag hur den verkar. Tanken är att jag & Emma ska dela på det större sovrummet isåfall, tänkte dela av så hon har en stor matta att leka på & sängen ska också stå där. Jag har ju inte så mycket att få plats med just nu, behöver plats att sitta & jobba på bara så det ska nog gå att lösa :)
 
Håller tummar & tår för att den är bra så vi kan flytta in där snart, hoppas att det är badkar som planlösningen visar också - Det är något jag verkligen saknat!

RSS 2.0