Stop It.


När allt man lyckats bygga upp bara rasar ihop

Jag har inte riktigt fattat det än, jag trodde aldrig att något sånt här skulle hända mig.
Det är sånt som händer andra, sånt man läser om i tidningarna.
Men det händer aldrig mig!
Allt är upp&ner just nu. Jag & Odin har flyttat hem till mamma sålänge för jag orkar inte med allt.
Jag orkar inte gå runt och vara rädd, inte nu - inte sen.
Jag förstår ingenting, hur kunde det bli såhär?
Det gör ont, både fysiskt & psykiskt - jag vill inte ha det så.
Jag önskar att fredag natt/lördag morgon gick att göra om,
hade jag vetat hur allt skulle sluta hade jag & Annika aldrig gått dit.

Jag känner mig tom, smutsig & äcklig.


Dagarna går & går

Har spenderat de senaste dagarna med familjen mestadels. Sovit några nätter hos mamma & haft Annika hos mig de nätter jag sovit hemma i Odensala. Man ska värna om sin familj, för mig är familjen väldigt viktig & man vet aldrig när man förlorar någon. Helt plötsligt rycks någon bort, bara sådär. Det har hänt alltför många gånger nu och trots det jobbiga i det hela lär man sig inse att man inte kan ta för givet att de nära & kära alltid skall finnas där.

Ska kanske ta tåget ner till C i Sundsvall snart, vi ska åka till Hudiksvall isf för att bara vara. Man behöver inte göra något jättespeciellt alla gånger utan just - bara vara.

Men innan jag åker isf så är det gymnastik-uppvisning på lördag för syster & sedan fyller Glenn år på söndag - alla hjärtansdag - så då ska vi dit och fira honom :) Så om det blir att jag åker så är det på söndag kväll eller på måndag. Det visar sig!

Sover hos mamma inatt, vi har fixat med naglar här idag för hela slanten. Blev så glad idag när brevbäraren plingade på dörren och hade med sig paket till mig! Som jag längtat efter dessa nagelgrejer, haha :D

Jaja, nu blir det sova strax, alla sover redan sött här hemma hos mamma så det är dax för mig med.

Sámi soga lávlla ♥Idag är det våran nationaldag & det firar vi med nationalsången:
Guhkkin davvin Dávggáid vuolde
sabmá suolggai Sámieanan.
Duottar leabbá duoddar duohkin,
jávri seabbá jávrri lahka.
čohkat čilggin, čorut čearuin
allanaddet almmi vuostái.
Šávvet jogat, šuvvet vuovddit,
cáhket ceakko stállenjárggat
máraideaddji mearaide.
Dálvit dáppe buolašbiekkat,
muohtaborggat meariheamit.
Sámisohka sieluin mielain
eahccá datte eatnamiiddis:
Mátkálažžii mánuheabit,
giđđudeaddji guovssahasat, -
ruoškkas, ruovggas rođuin gullo,
juhca jávrriin, jalgadasain,
geresskálla máđiid miel.
Ja go geassebeaivváš gollut
mehciid, mearaid, mearragáttiid,
golli siste guollebivdit
suilot mearain, suilot jávrriin.
Gollin čuvget čáhcelottit,
silban šovvot sámieanut,
šelgot čuoimmit, šleđgot áirrut,
luitet olbmát lávllodemiin
geavgŋáid, guoikkaid, goatniliid.
Sámieatnan sohkagoddi –
dat lea gierdan doddjokeahttá
goddi čuđiid, garrogávppiid,
viehkes vearrevearroválddiid.
Dearvva dutnje, sitkes sohka!
Dearvva dutnje, ráfi ruohtas!
Eai leat doarut dorrojuvvon,
eai leat vieljain varat vardán
sámi siivo soga sis.
Máttarádját mis leat dovle
vuoitán vearredahkkiid badjel.
Vuostálastot, vieljat, miige
sitkatvuođain soardiideamet!
Beaivvi bártniid nana nálli!
Eai du vuoitte vašálaččat,
jos fal gáhttet gollegielat,
muittát máttarmáttuid sáni:
Sámieatnan sámiide!
Nu blir det mera mys med syster som sover här hos mig inatt ♥

När natt plötsligt blir till morgon

Jag har så mycket problem med att sova nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen snart! Skulle vilja ligga isolerad någonstans där det varken finns något ljus eller några ljud och bara SOVA. Klockan är snart 3 och jag har inte somnat än, det går bara inte. Och när jag väl somnar så vaknar jag snart igen och då är jag tillbaka på ruta 1 - bara börja om från början med att försöka somna. Blir så less på det här, jag vill sova ut och vakna pigg för en gång skull.

Idag vaknade jag rätt sent efter problemen att sova under natten. Fixade lite hemma innan mamma hämtade upp mig och Odin för att åka och hämta syster på skolan. Hade varit girlfight idag tydligen mellan syster och någon tjej i klassen bredvid.. Jaja, vi åkte hem för att äta middag innan syster skulle vidare på gymnastikträning.

Åkte hem till Reijo en sväng och fikade lite innan det var dags att hämta syster igen. Hon var lite sur när jag kom för hon tyckte jag var sen men det gick över snabbt :) Fikade lite innan det var sängdags för henne och gick ner en sväng till Annika och hälsade på, känns som de bor i samma lägenhet typ eftersom det bara är att gå ner en trappa för att komma hem till dem, haha!

Kvällen spenderades med mamma framför datorn där vi skrattade åt massa roliga klipp på youtube och sen var det sent och dags att sova. Det var några timmar sedan nu och jag har inte lyckats somna än..

Imorgon ska vi hämta Angelica tidigt för att fixa iordning henne inför festen hon ska på, mysigt :) Kommer bli så kul att fixa allt, vi har redan gjort iordning kläderna hon ska ha - avklippta jeansshorts, leggings och en tshirt - supersött!

Nu ska jag fortsätta försöka sova innan det blir morgon. Godnatt/Godmorgon

När skratten inte längre ekar, när tiden tagit slut.

Har fått det svårt att sova på nätterna, IGEN! Jag orkar inte med att det ska vara så mer nu, jag vaknar ungefär en gång i timmen och kliver upp för att kolla vad klockan är eftersom det känns som det är morgon varje gång. Men alltid samma visa, klockan är 1, 2, 3, 4, 5, 6 eller 7 osv :( Det började redan när C var hemma så det kan inte vara för att han har åkt tillbaka till Sundsvall heller..

Jaja, Annika har sovit här några dagar på raken nu - har varit filmkvällar & annat kul. Ska se klart alla SAW-filmer och efter vi gjort det blir det Pirates of the Caribbean-filmerna :) Riktigt mys!

Köpte mig ett par supersnygga skor i måndags, jag kunde inte låta bli eftersom jag & Annika har kikat på dem flera gånger nu sedan i somras och nu var det rea. Halva priset fick jag dem för, var kanske inte så billigt ändå men jag tycker lätt de var värt det! Annika kunde inte heller hålla sig när jag visade mitt nya inköp - hon hoppade direkt på bussen & for till stan för att köpa likadana skor hon med, haha! Tur för henne att hon har större fötter än mig för det fanns tydligen bara hennes storlek kvar efter jag hade handlat mina.

Blev lite annat smått & gott också, bland annat köpte jag blondering. Annika gjorde slingor på mig som slutade med att ena sidan av håret var blont medan andra sidan var.. ja, lite mindre blont. Blev till stan dagen efter för att köpa mer blondering för att rätta till det hela vilket också slutade med samma resultat. Dock var jag då JÄTTEblond på ena sidan och MYCKET mindre blond på andra. Suck, blev in till stan igen samma dag för jag vägrade se ut så, haha! Köpte avfärgning istället som gjorde allt bra igen, pust! Lite silverschampo på det så blir allt perfekt så nu är jag nöjd, äntligen!

På fredag ska Angelica på kalas hos en tjej i klassen, ganska sent på kvällen är det - ända fram till 22, lite väl sent tycker jag för massa 7:åringar, men men.. Hjälpte henne iaf idag att fixa kortbyxor i jeans för det ville hon ha på fredag sa hon, blev att vi klippte av ett par för korta jeans så var det klart :)

Imorgon ska jag & Odin sova hos mamma & Angelica, det blir nog mys. Jag och Annika ska fixa Angelica på fredag innan kalaset så hon blir riktigt söt :)

Nu blir det sängen snart så jag tar mig upp i tid imorgon, ska diska & städa här hemma innan jag åker.

Godnatt

RSS 2.0