Hälsan

Så var helgen snart slut, har vilat upp mig ordentligt & bara umgåtts med Emma. Imorgon ska jag till tandläkaren direkt på morgonen så får vi se om inflammationen är borta den här gången. Gör inte lika ont nu men är fortfarande öm i tanden så kanske är det var kvar ändå. Får se som sagt, är allt bra blir det äntligen rotfyllning!
 
Håller igång med träningen, lyckats gå ner 6kg nu på två månader så blir mer peppad att fortsätta! Gick upp till strl 40 i byxor när jag var gravid. Lyckades komma i mina tidigare byxor ganska snabbt efter Emma föddes men har nu byxor i strl 36 som tom sitter lite löst, inte mycket men en bit påväg :) Är ju mindre upptill än över låren så att det märks att de blivit lite mindre gör mig väldigt glad! Mer ska det bli, men det får hellre ta tid att komma till målvikten än att det går fort & jag går upp igen sedan.
 
Gick ju ner till närmare 50kg när Odin var valp men det höll inte i sig mer än kanske 1år innan jag började gå upp igen, hade inte orken att ta tag i det då men nu känns det viktigt att vara hälsosam för jag vill inte dra på mig några sjukdomar pga vikten & att man stoppar i sig massa skit. Jag vill vara en pigg & frisk mamma :)

Grattis pappa ♥

Idag är det pappas födelsedag, idag skulle han ha fyllt 45år. Men så är det inte utan han förblir föralltid 40. Grattis iallafall, hoppas du haft en bra dag var du än är pappa ♥
 
Idag har jag haft en heldag med Emma, vi har busat, lekt & myst hela dagen. Hon tar hand om sin lilla docka så fint, pussar & kramar den, matar den & tröstar när den gråter (den låter på olika sätt när man trycker på fötter & händer) Min fina lilla dotter, så liten men ändå så stor ♥

Det rullar på!

Sitter & väntar på att Christopher ska jobba klart, då blir det filmmys med godis som vi införskaffade tidigare idag :) det blir vårat firande av denna dag, räcker gott & väl tycker vi.
 
Är så kul för helt plötsligt har det börjat rulla in ordrar i båda mina webshopar :) Jag vet inte vad det är som gjort det men det spelar ju ingen roll just nu! Jättekul, hoppas det håller i sig :)

8år tillsammans ♥

Ja då har det gått ännu ett år i våra liv, känns som tiden bara springer fram, allt går så fort! Har nog aldrig varit så lycklig som under det senaste året tillsammans med Christopher. Med en underbar dotter som lär sig något nytt nästan varje dag, underbart ♥ Tänk att man kan hitta så rätt, att man får knäppa folk på näsan - folk som sa att "det där kommer ju inte att hålla", "du är för ung" osv. Ja där ser man, hittar man den rätta spelar det ingen roll hur ung man är! Livet är ingen dans på rosor & vi har verkligen fått kämpa i olika perioder i våra liv. Vi har inte bara flytit fram utan jobbat tillsammans för att få ett bra liv. Men det är väl det som fört ihop oss mer & mer, när man jobbat tillsammans för att få det bra ♥
In your eyes I see our present, our future and past,
By the way you look at me I know we will last ♥

Snart slut på helgen!

Jaha, då går helgen mot sitt slut ännu en gång då.. Uppskattar helgerna så mycket mer nu när Emma finns här hos oss, vill ju spendera hela dagarna med henne & jag är lyckligt lottad som faktiskt kan göra det så ofta. Nu när hon är äldre tycker hon det är supertrååååkigt när jag måste jobba, brukar jobba bort så mycket jag kan medan hon sover men ibland krockar det med annat eller så hinner jag inte klart så då måste jag ju jobba även när hon är vaken. Hon kommer med leksaker & lägger i mitt knä - Ropar, dansar, ja allt hon kan för att få min uppmärksamhet. Ofta tar ju allt mycket längre tid just för att jag blir avbruten hela tiden i det jag gör så jag måste börja om från början igen.. Men som sagt, många gånger går det bra att få jobbet gjort medan hon sover.
 
Idag tänkte jag ta upp en kartong med leksaker från källaren, vi ska packa bort leksaker hon vuxit ifrån & rensa ut lite bland de övriga för hon har alldeles för mycket. Blir bara stökigt när hon letar något & så lessnar hon istället & vill inte leka alls. Så det blir nog bättre både för mamman & Emman med mer ordning bland leksakerna ;) Hon har bla en helt ny docka nedpackad som hon fick vid nyår när vi var i Sthlm, då var hon för liten för att leka med den men nu älskar hon ju dockor så då passar det ju bra :) Sen har hon alldeles för mycket gosedjur, det räcker med några i sängen som hon gillar att gosa med när hon är trött men de övriga åker ner i källaren sålänge för de står bara & samlar damm (och HUNDHÅR!)
 
Ja så ser dagens planer ut, ska ner  i förrådet direkt & hämta kartongen så det inte blir bortglömt alltihop ;)

Ny tand!

Emma sover en stund & jag tog tillfället i akt att vila lite framför datorn efter att jag tagit en promenix med Odin. Borde städa lite efter att Emma haft sin dagliga "dra-fram-allting-på-golvet-lek" i några timmar.. Men sparar det till senare. Tänkte göra köttgryta om en stund så den förhoppningsvis är klar när Emma vaknar igen. Christopher jobbar & jag har inget alls att göra just nu eftersom jag var uppe tidigt & jobbade bort det som skulle göras.
 
Hade en kund häromdagen som jag pratade med både vi mail & på telefon. Hon blev rädd när hon såg mitt namn för hon hade en kompis som också hette Isabell Asp som dog för några år sedan, läskigt! Det finns bara två till med samma namn här i Sverige så det är ju inte så vanligt direkt.. Minns för några år sedan när Angelica var nyfödd & låg på prematuren i Östersund, då hade jag visst gift mig läste jag i tidningen ;) Var en tjej som bodde i närheten av Östersund som också hette samma sak men jag tror att hon tog sin mans efternamn & därmed heter något annat numera.
 
Dagarna rullar på här hemma, känns att sommaren snart är slut eftersom det blir kallare ute. Trist, men bor man i Sverige är det väl sånt man får ta antar jag.. Hade velat bo i ett land där det är lagom varmt hela året, inte stekande sol för det gillar jag inte så vidare heller men 20-25 grader vore inte helt fel. Sen har ju vintern sin charm också förstås, tycker det är vackert med snön som lägger sig på alla träd osv men kylan kunde gärna fått lysa med sin frånvaro! Hatar kalla mornar när man ska ut med Odin & är nyvaken. Får frysa arslet av sig i princip varenda morgon & det är ingen bra start på dagen. Mycket härligare att bara kunna dra på sig skorna & gå ut utan att behöva frysa & halka omkring med en dragandes hund ;)
 
När jag ändå klagar lite nu så kan jag ju också passa på att klaga på min förbannade blåsa under överläppen som gjort att läppen blivit dubbelt så stor! Fy f*n vad ont det gör, kan ju inte prata utan att den skrapar i framtänderna!
 
Får se vad kvällen har att erbjuda, Christopher lär väl jobba sent som han gjort de senaste veckorna. Blir ett snabbt "Hej!" & sedan "Godnatt!" typ.. Jaja, får väl glädjas åt att vi jobbar hemma båda två & kan ta en fikapaus tillsammans ibland + att vi faktiskt HAR jobb som vi kan styra över som vi vill. Vi funderar på att ta en husvagnstur nästa helg om C jobbat klart med projektet han håller på med nu, hoppas! Tror det blir till Härnösand isåfall, har aldrig varit dit med husvagnen förut men vi har åkt dit ibland över dagen & hittat på massa skoj!
 
Fyllde i lite i Emmas babybok idag också, hon har fått sin första kindtand nu. Misstänkte att det var tänder som spökade när hon inte ville sova häromnatten, det resulterade i mamma & Emma-mys hela natten. Eller mys & mys, tror ingen av oss tyckte det var särskilt mysigt men vaken tillsammans det var vi iallafall! Så nu har hon hela sju tänder & resterande kindtänder är på G de också så det dröjer nog inte länge tills hon har 10st. Fyllde även i lite grejor som vi inte hann med förut eftersom vi köpte babyboken när hon redan var några månader så jag fick kika på bilder & filmklipp för att komma ihåg när hon lärde sig olika saker. Blev en mapp med runt 50 bilder som jag ska iväg & få utskrivna på måndag också, de flesta ska in i boken & resterande ska skickas till släkt som efterfrågat bilder på Emma.
 
Så kul att se tillbaka på den första tiden, när man var helt ny i rollen som förälder. Får abstinens efter att få uppleva allt igen, ser fram emot fler sömnlösa nätter & bebislukt ♥ Får väl se när det blir, gärna igår för min del, haha ;) Såg på bilder när Emma började få lockar, så pyttesmå! Och nu har hon världens sötaste korkskruvar, hoppas de stannar. Angelica hade likadant när hon var liten men de försvann sedan, men har fått höra att det kan komma tillbaka i puberteten så vi får se om hon blir lockig igen då :)
 
Nä, dags att börja med middagen nudå. Ha det gott i helgen!

Trasig barndom, trasigt barn.

Haft en underbar helg med min älskade familj! Lördagen spenderade jag & Emma tillsammans, vi tog en (i Emmas mening) lååång promenad till affären. Emma gick själv hela vägen & strosade omkring både här & där. Det fanns mycket intressant att klättra, känna & titta på under tiden vi gick. När vi gjort klart affären var det bara hemåt kvar, då tog vi trapporna upp genom området. Mammas skatt tog varenda trappsteg själv & skrattade så lyckligt över att hon kunde ♥
 
När vi nästan var hemma igen lockade lekplatsen på dagiset nedanför så vi gick dit & kikade. Emma tyckte det fanns mycket spännande grejor där & vi blev kvar över 1 timme innan vi var trötta & lite kalla så då vandrade vi hem. Väl hemma blev det middag, lite lek & sedan somnade skruttan bums!
 
Idag stod det lek på schemat igen, hann med att läsa några böcker också, något som Emma numera tycker är roligare än förut. Mot eftermiddagen klädde vi oss & åkte till Stefan & Britta där det bjöds på våfflor, mums tyckte vi allihopa! Sen blev det hem igen där Emma ville sova direkt efter allt lek & stoj.
 
Så nu sitter jag & tar det lugnt medan Christopher jobbar. Har nyss varit ute med Odin, det blåste kallt så vi gick ingen jättelång promenad som jag först tänkt. Måste kurera min onda hals som spökat sedan igår! Blev en kopp te & sedan har tankarna flödat fritt ett tag.
 
Det finns få saker som gör mig riktigt arg & förbannad, men de sakerna är verkligen sådana saker som jag hatar. När två vuxna människor inte tar sitt ansvar tex, inte tar hand om sina barn - De barn de själv satt till Världen! Fyfan för sådana människor! Om man nu inte vill/kan ta hand om ett barn, varför tar man då inte sitt ansvar & ser till att det inte blir några barn? Det finns så många människor som verkligen vill ha barn, som skulle göra vad som helst för att få ett men på ett eller annat sätt inte kan. Sedan finns det dem som ploppar ut unge efter unge & inte bryr sig om dem. Det är förjävligt att barnen blir lidande för att de har puckade föräldrar!
 
När föräldrarna skiter fullständigt i sina barn, inte är kapabla att ta hand om dem & de tvingas bli omhändertagna av socialen. Det finns tyvärr praktexemplar i min egen släkt. Nu när jag är vuxen & själv har barn händer det allt oftare att jag tänker på all skit som pappa & hans syskon fick gå igenom. Pappa hämtade en gång ut en hel jävla dusk med papper från socialen från när han var liten, jag fick läsa en del & jag mådde helt ärligt illa när jag läste om allt. När man är tre år & ens föräldrar & syskon är hela ens värld, när man en dag blir hämtad av helt okända personer & får flytta till barnhem & sedan flyttas runt mellan fosterhem hela uppväxten. Är det då konstigt att man blir en väldigt trasig själ? Det som gör mig mest förbannad är att saker hade kunnat skötas bättre! Ett barn behöver trygghet, det lägger ju grunden till hela ens liv. Jag känner verkligen med alla människor som inte fått växa upp med stabila vuxna omkring sig, om ens föräldrar inte har möjlighet att ta hand om en bör man åtminstone få en ny trygg familj & slippa flytta runt hos massa okända människor.
 
Nu var det såklart en del familjer som pappa trivdes hos, som han gillade & som vi även hälsat på när jag var liten. Jag vet inte varför han inte bodde kvar hos dem för jag har inte papperen & minns inte längre allt som stod i dem. Jag såg en gång för ungefär ett år sedan en tillställning på tv, där bads massor av folk om ursäkt. De bads om ursäkt just för att de upplevt liknande saker som pappa gick igenom & att de fick en trasig uppväxt utan att någon egentligen gjorde något åt det. Där stod hur många människor som helst, de flesta grät när de fick ursäkten över hur deras liv, som legat i andras händer, blivit förstört på många sätt. Har man vuxit upp så, så sätter det sina spår, visst kan man själv göra sitt bästa för att bygga upp ett liv när man blivit vuxen men självklart finns alla minnen & ärr i själen kvar. Tyvärr finns inte pappa kvar idag så jag kan inte ställa alla frågor som jag nu i vuxen ålder går & funderar på.
 
Men en sak hoppas jag & det är att saker & ting sköts på bra mycket bättre sätt idag än vad det gjorde förr. Trots det så hör man ju ibland om barn som inte alls har det bra & som inte känner att någon lyssnar på vad de vill. Att de blir illa behandlade där de placerats men ändå inte får någon hjälp. Allt sådant måste få ett slut, klart man i första hand ska lyssna på barnen, det är ju deras liv det gäller! Ingen ska behöva växa upp med en trasig barndom, ingen ska behöva vara ett trasigt barn.

Jobb, jobb, jobb!

Har jobbat som bara den nu hela dagen, bokföringen stockade sig på skrivbordet så den behövdes verkligen tas tag i sedan vi var på semester! Men nu är det klart & allt sitter i ordning i pärmen :) Strax blir det att ta tag i dagens betalda ordrar som ska bockas av, bokföras, packas & skickas iväg! Ingen rast, ingen ro ;)
 
Imorgon ska jag spendera dagen hos Malin, var så länge sedan vi sågs nu så vi har nog en hel del att prata om kan jag tro :) Emma ska vara hemma med Christopher & busa ♥ Får väl se om jag kommer hem till en rövarkula som vanligt, haha ;)
 
Igår var vi iväg på kyrkis någon timme, det märks att Emma blir större & större. Nu var hon bland de äldsta barnen där utöver 3-4åringarna. Hon är så rättfram & på när hon leker så det blev lite gråt från något annat barn som inte riktigt uppskattade Emmas närhet. Men men, sålänge hon inte gör saker för att vara elak går det ju bra. När det var dags för sångstund stod Emma såklart mitt i ringen & dansade på, hon diggar verkligen musik. Vi lyssnar på musik nästan varje dag här hemma & Christopher brukar låta Emma somna med radion på låg volym.
 
Nä, nu får jag göra ett ryck med jobbet så är jag klar för idag sedan.

Massa jobb!

Har jobbat nästan 12 timmar i sträck nu, med undantag för pauser med Emma förstås. Passade på att packa 80 ordrar medan Emma sov mitt på dagen, jobbade som en tok för att hinna innan hon vaknade & jag hann precis! Så när hon vaknade gick vi ner & skickade iväg allt :) Sen har jag lagt upp lite nya produkter som kommit, massa olika masker för ansikte, händer & fötter - Måste ta & testa några själv någon dag när jag har tid.
 
Nu sover Emma lugnt & jag tänkte ta en promenad med Odin runt sjön, inget springande idag för jag har sån träningsvärk ;) Sedan blir det nog myskväll tror jag, beror lite på vad Christopher planerat. Satte blommorna på morgonen idag också, blev riktigt fint & hemtrevligt. Våra tomatplantor fick flytta ut på balkongen för de har nått taket här inne, får se om det hinner bli några tomater för än har alla blommor som blommat vissnat nästan direkt..
 
Jaja, skönt med helg så man kan ta det lite lugnt iallafall. Imorgon tänkte jag ägna hela dagen nonstop till Emma. Mammas goplutt som skäller på oss nästan varenda dag numera. Hyttar med sitt lilla pekfinger & säger ADDADDADDAA! med arg mörk röst ♥

Träning!

Känner mig duktig nu för jag tog mig ut ikväll när Emma somnat & sprang en runda runt sjön här i närheten, det är 3km fram & tillbaka härifrån & tog 25 minuter idag. Ska köra den rundan framöver & se om jag får bättre & bättre tider sedan :) När jag kom hem igen tog jag Odin på en långpromenad & efter det fortsatte jag träna lite till hemma. Christopher blev motiverad han också för han tog också ett träningspass ;) Måste träna ordentligt nu för att förlora kilona som jag la på mig i Stockholm igen! Nu har jag just kommit ut ur duschen & tänkte ta det lugnt resten av kvällen med C.
 
Idag har vi fixat lite med husvagnen, tog också med oss middagen upp dit så vi satt där & mös medan vi åt den. Sen åkte vi till Birsta där jag impuls-köpte lite nya blommor, det blev några orchidéer & några mindre blommor som jag inte minns namnet på samt ett par gröna växter. Några nya krukor fick också följa med så jag kan byta ut de gamla som inte riktigt passar ihop :) Ska fixa med blommorna imorgon & sen har jag en del jobb som ligger efter vi var borta, bokföringen ska tas tag i & fredagens ordrar ska packas så de kommer iväg!

Semester i Norra Botkyrka

Nu är vi hemma igen efter en vecka i Stockholm! Har träffat massor av folk under veckan, är så många så jag har lite svårt att hålla koll på alla Christopher's fastrar, farbröder, kusiner, kusinbarn osv.. Några har jag lagt på minnet men som sagt, de är så många & ännu svårare när alla har namn jag inte brukar höra i vanliga fall ;) Trevlig har det varit iallafall.
 
Emma tyckte det var mycket kul under veckan hos farfar, hon blev bortskämd varje dag. Det är väl lite så det brukar vara när man är enda barnbarnet än så länge ;) Vi har åkt runt & träffat släkten, kollat in olika affärer & passat på att shoppa lite. Hittade bla lite kläder så jag uppdaterade garderoben lite till mig själv. Emma har vinterskorna fixade nu också så nu är vi redo inför det kallare klimatet som väntas framöver.
 
Imorse landade president Obama på Arlanda & hela stan stängdes tydligen av, inget vi märkte särskilt mycket av eftersom vi åkte någon timme efter då motorvägen var öppen igen. Resan hem gick bra, Emma sov någon timme & sedan var hon väldigt snäll ända tills vi nästan var hemma då hon var less på att åka bil. Väl hemma ville hon leka med alla grejor hon inte sett särskilt mycket av på två veckor :) Vi käkade lite varma mackor & sedan somnade hon bums.
 
Kvällen har jag spenderat med att städa & fixa här hemma, mamma kommer med Odin imorgon så jag ville få bort så mycket av kaninernas päls som möjligt eftersom hon är så allergisk. Undviker att dammsuga så det inte ska yra omkring i luften & det gick bra nu eftersom vi städade innan vi åkte så det var inte så mycket att städa upp. Räckte med att sopa lite & sedan skurade jag överallt så det ska nog räcka :)
 
Nu blir det äntligen lite soooovaa! Är så trött & ska upp tidigt imorgon (idag) för att hämta mamma & Odin vid tåget ♥

RSS 2.0